Kütahya’da Üniversite Eğitimi

Kütahya’da Üniversite Eğitimi

Yüksek öğrenim seçenekleri arasında olan Kütahya’da üniversite eğitimi gençler için iyi bir gelecek hazırlayacaktır.

Öğrencilik hayatının en güzel zamanları olan yüksek öğrenim yılları Kütahya’da üniversite eğitimi şansı kazanılmışsa çok zevkli ve verimli geçecektir. Ülkemizin büyük şehirlerindeki ünlü üniversitelerde okuma şansı elde edilemişse Kütahya Dumlupınar Üniversitesi birinci dereceden bir alternatif olabilir. 1974 yılında açılan Kütahya Yönetim Bilimleri Yüksekokulu’nun çekirdeğini oluşturduğu bu eğitim kurumu 1992 yılından beri üniversite statüsünde ve bugün için dört ayrı kampüse ve sekiz ayrı ilçede kendisine bağlı bölümlere sahip. 

Özellikle il merkezinde olan Evliya Çelebi yerleşkesi 7500 dejarlık bir alan üzerine kurulu olan büyük bir kampüs olarak eğitim hayatımıza katkıda bulunuyor. Kısa adı KDU olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Anadolu’daki yüksek öğretim imkanları içinde en güçlü olan okullardan biridir. Çünkü Kütahya özel bir lokasyona sahiptir. Büyük şehir statüsünde değildir ama bir büyük şehrin sahip olduğu kapasiteyi taşır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bunun em iyi örneğidir. Hem üniversitenin kendi yurdu hem de Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtları şehirde hizmet vermektedir. Kütahya giderek bir üniversite kenti havasını da kendi doğal özellikleri içine katmıştır.

Kütahya’da Üniversiteli Olmak


Peki, Kütahya’nın doğal özellikler nelerdir sorusunun yanıtını ise şehre okumaya gelen öğrenciler gayet güzel keşfediyorlar. Çiniciliğiyle ünlü bu şehirde merkezde büyük bir heykel boyutunda olan porselen vazo herkesin yol belirleyicisi olduğu için kimsenin kaybolmadığını da eklemek gerek. Germiyan Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Samanpazarı, Saat Kulesi, Hisar zamanla bütün ğrencilerin tanıyacağı mekanlardır. Fakat Kütahya’da öğrenci olmak konusunun üzerinde kesinlikle durulması gereken bir özelliği daha vardır ki bu da soğuktur. Kütahya’da kara iklimi ve sert kışlar hüküm sürer, yağan kar epey bir zaman yerden kalkmaz. Dondurucu soğuk şehre yeni gelen öğrencileri şaşırtan ilk şeydir. Ayrıca şeker fabrikasının kokusuna da zamanla alışılır. Aynı şekilde ünivarsitenin simgesi sayılan ünlü Taş Kapı’yı günün her saati görmeye de alışılır. Bakkal amcanın gelen öğrencilere ilk anda naaaptın gülüm demesi ise insanların kendi sıcaklığıdır.

Yorumlar